045 869 1669 juha@kalliola.com

Tarina

tarina

 25 vuotta IT-historiaa

Oma IT-urani sai alkunsa harrastuksen kautta 90-luvun alkupuolella. Silloin hankin ensimmäisen PC:n (286) ja aloin syventyä DOS:n ihmeelliseen maailmaan. Sen jälkeen alkoi kiinnostamaan, mitä se itse purkki oli syönyt ja piti purkaa se osiin. Kasasin takaisin, mutta se ei lähtenyt enää käyntiin… Alkoi ongelman etsintä ja lopulta kone taas hyrräsi iloisesti pienen pienellä prosessorillaan.

IT-ala alkoi kiinnostamaan enemmän ja vuonna 1996 päivänvalon näki oma yritys PEMICRO, jossa kasailin tietokoneita yksityisille ja pienille yrityksille. Mukaan tuli myös ensimmäiset ERPit, lähinnä laskutusta ja varastonhallintaa sekä logistiikkaan liittyviä ohjelmistoja. Vuonna 1998 siirryin DataInfolle ratkaisumyyjäksi, siitä 2000 Bootstrap Oy:lle koulutushommiin, jossa ura vaihtui aika nopeasti ylläpitopalvelujen kehittämiseen ja rakentamiseen. IT-järjestelmät olivat silloin suuren intohimoni kohde – palvelimet, palvelinjärjestelmät, tietoverkot, tietoturva…

Isommat ERPit alkoivat tulla kuvioihin mukaan, Liinos 7 asennettiin ja käyttööonotettiin asiakkaalle, jonka uuden tehtaan koko IT-järjestelmän muuten myös suunnittelin ja hoidin toteutusprojektin. 2000-2007 meni enimmäkseen järjestelmäpuolella, mutta sitten vuonna 2007 tuli uusi tuttavuus, Lemonsoft.

Lemonsoft tuli silloisen yritykseni repertuaariin mukaan ja siitä lähdettiin rakentamaan asiakkaalle kattavaa toiminnanohjausjärjestelmää. Siitä oikeastaan alkoi kiinnostus heräämään ERPpiä kohtaan enemmänkin ja askel kerrallaan siirryin kokonaan ERP-konsultoinnin pariin – tällä tiellä ollaan edelleen.

Satoja ellei jopa tuhansia asiakastapaamisia

Jokainen tapaaminen asiakkaan kanssa on minulle oppimisprosessi. Asiakkaan toimintakulttuurin tuntemus on minulle erittäin tärkeää sekä sen tietäminen, miten jokin tuote tai palvelu syntyy. Tämä luontainen, lähes pakkomielteinen kiinnostus siihen, miten jokin asia toimii tai valmistetaan, on kerryttänyt tietämystä eri toimialojen tarpeista ja tyypillisimmistä ongelmakohdista. Tästä tietovarastosta on paljon hyötyä asiakkailleni toimialariipumattomasti ja se tuottaa lähes loputtomasti sovellusideoita. 

Lukuisat toimitusprojektit ovat koulineet minusta ERP-projektiammattilaisen, joka tietää ja tunnistaa kipupisteet niin asiakas, kuin toimittajapuoleltakin. 

ERP-konsultti

Juha Kalliola

Olen Suomen paras ERP-konsultti, kun puhutaan Lemonsoft-ohjelmiston hyödyntämisestä yritysten toiminnanohjausjärjestelmänä. Tästä on vakuutena lukuisat tyytyväiset asiakkaat, jotka ovat pystyneet saamaan enemmän irti Lemonsoftista tarjoamani konsultoinnin avulla. Liiketoimintatuntemus yhdessä sovellustuntemuksen kanssa voi nostaa sinunkin hyötysi Lemonsoftista uudelle tasolle.

Lisäksi saamani kokemus toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönotosta ja jatkuva opiskelu mahdollistavat valmennuksen antamisen, joka auttaa yritystäsi viemään läpi ERP-projektin, oli hankittava järjestelmä sitten mikä tahansa.

Entä Juha Kalliola ihmisenä?

Olen perheellinen mies, vaimo ja lapset (14, 20). Harrastuksiin kuuluvat jääkiekko, vetopasuunan soitto ja ajoittain puun kaato metsässä. Lähimmäisten auttaminen muutoinkin, kuin työn merkeissä, on myös lähellä sydäntä. Avoin, ymmärtävä ja pitkäpinnainen. Osaan myöntää virheeni ja teen parhaani niiden korjaamiseksi.

kalliola consulting

Juha Kalliola

Juhontie 6E
65610 Mustasaari

soita milloin vaan

045 869 1669

tai lähetä sähköpostia

juha@kalliola.com