045 869 1669 juha@kalliola.com

Integraatiot

Mihin integraatioita tarvitaan?

Moni toiminnanohjausjärjestelmä tarjoaa kaikki tarvittavat perustyökalut, mutta aika ajoin törmätään tilanteeseen, jossa jotkin tärkeät ominaisuudet puuttuu, niitä ei pystytä kehittämään valittuun ohjelmistoon tai on vain yksinkertaisesti parempi työkalu tarjolla.

Silloin päädytään harkitsemaan kahden tai jopa useamman järjestelmän liittämistä toisiinsa eli integrointia. Tyypillisiä integrointeja, joita olen ollut toteuttamassa omien asiakkaitteni kanssa ovat:

  • ERP <> verkkokaupat
  • ERP <> tuotannonohjaus
  • ERP <> varastojärjestelmät
  • ERP <> CRM

Integraatio parhaimmillaan toteutetaan rajapinnan kautta, joka mahdollistaa sen, että tieto liikkuu suoraan ohjelmistojen välillä. Esimerkiksi Lemonsoftin ja muiden ohjelmistojen välillä integraatiot voidaan toteuttaa useimmiten WebService rajapinnan kautta.

Esimerkkejä:

  • Verkkokauppaintegraatioissa tuotetiedot ja varastosaldot voidaan lukea toiminnanohjausjärjestelmästä verkkokauppaohjelmistoon ja tilaukset toiseen suuntaan.
  • Tuotannonohjausta varten voidaan ottaa käyttöön järjestelmään integroitava hienokuormitusohjelmisto, johon luetaan tuotantotyöt ja niihin liittyvät tiedot ja paluupostina tuotannonsuunnittelun jälkeen tuotantoaikataulu palaa toiminnanohjausjärjestelmään.

Sovellutuksia on paljon erilaisia yrityksen tarpeista riippuen.

 

Integrointi vaatii aina huolellista harkintaa ja suunnittelua. Hyödynnä kokemukseni monista integrointiprojekteista myös omassa projektissasi. Erityisesti, jos kyseessä on Lemonsoftiin tehtävät integraatio, vahva ohjelmisto-osaamiseni antaa sinulle hyvät lähtökohdat onnistumiseen, myös sen selvittämiseen, onko integraatiota järkevää alkuunkaan toteuttaa.

Ota yhteyttä

Sovitaan pikku palavaeri, missä voidaan keskustella yrityksenne tarpeista tai muuten vain turista, miten Lemonsoftia teillä käytetään. Voit soittaa minulle, lähettää suoraan sähköpostia tai klikkaa tuosta alta yhteydenottolomakkeelle. Tapaamisiin!

kalliola consulting

Juha Kalliola

Juhontie 6E
65610 Mustasaari

soita milloin vaan

045 869 1669

tai lähetä sähköpostia

juha@kalliola.com